Y-YTONG kezdőlap E-mail Honlaptérkép
Y-YTONG Márkakereskedés - Győr.
YTONG falazóanyagok, építőanyagok
SILKA mészhomok téglák
YTONG és Silka szerszámok, kiegészítők
Aktualitások, hírek, akciók Y-YTONG.hu akciók, hírek, újdonságok
 

AKTUÁLIS YTONG ÉS SILKA HÍREK, AKCIÓK

» YTONG ..... Nálunk olcsóbb! Érdekli?

Családi házához a legjobb YTONG árak, a legtöbb szolgáltatással!

Keresse nálunk! Nálunk olcsóbb! Márkakereskedésünk YTONG tégla akciót hirdet Győr-Moson-Sopron megye területére, illetve Győr 70 km-es körzetére. Akciós YTONG árajánlatért küldje el az info@y-ytong.hu  címre a szükséges anyag mennyiséget, a szállítási címet (település nevét), hogy a lehető legkedvezőbb YTONG árat tudjuk adni az Ön csalái ház építkezéséhez!

Szolgáltatásaink a nálunk vásárlóknak:

* Vásárlás előtti műszaki szaktanácsadás
* Pontos házhoz szállítás, korrekt kiszolgálás
* Építkezés alatti szakmai segítségnyújtás
* Mérnöki szaktudás, több évtizedes YTONG tapasztalat
* Gyors szaktanácsadás krízishelyzetben is!
* A vásárlás után sem feledkezünk meg Önről!
* Igény szerinti további ingyenes szolgáltatások
* Egyedülálló garanciák, rengeteg referencia

* Minőségi bizonylatokat, teljesítmény nyilatkozatot biztosítunk!

YTONG raktárunk címe: 9028 Győr, Fehérvári út 75. (az Integrál Parkon belül, a második útkereszteződésnél balra, a baloldali sarkon)  

Nyitva: hétfő - péntek:  7:00  -  13:00 között /de előzetes telefon egyeztetéssel bármilyen időpontban kiszolgáljuk. Telefon: (+36) 96/417-957; vagy: (+36) 30/95-88-852 Alkalmazkodunk az Ön igényeihez!

YTONG irodánk címe:  9026 Győr, Bácsai út 148/E. Telefonszáma: (+36) 96/331-395; vagy (+36) 30/95-88-852 Állandóan elérhetőek vagyunk!

Várom érdeklődését,

Seper Borbála mérnök, szakmai vezető 
Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. / Győr

 


» MULTIPOR - belső oldali hőszigetés

Kattintson ide a nagyításhoz.

Meglévő lakását csak belülről tudná hőszigetelni? Alulról pince hűti a padlóját?

Itt a megfelelő anyag:  az Ytong - Multipor hőszigetelőlap!

Néhány szó erről az anyagról:

Különleges anyagszerkezetének köszönhetően az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő-lapok kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek: alaktartók, páraáteresztők, nem éghetők és anyagukban homogének. (Más építőanyagoknál hasonló jó tulajdonságok csak speciális, drága kezelésekkel vagy több anyag kombinációjával érhetők el.)

Az Ytong Multipor ásványi szigetelőlapok nemcsak a kiváló hőszigetelésről gondoskodnak. Egyúttal páraáteresztőek is, gondoskodnak a helyiség kiegyensúlyozott hőmérsékletű és páratartalmú kellemes klímájáról.

A nem éghető Ytong Multipor ásványi hőszigetelőlapok az EN 13501-1 szerint, A1-es tűzállósági osztályba tartoznak. Ez lehetővé teszi számos olyan alkalmazási területen történő használatát, ahol más hőszigetelőanyagok nem alkalmazhatók. A lapok felragasztásához az "Ytong Multipor habarcs" használható. A Multipor szigetelési rendszer teljes biztonságot nyújt, mivel tűz esetén, magas hőmérsékleten sem keletkeznek mérgező gázok ill. füst.

Az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lap 100%-ában homogén anyag, hőátbocsátási értéke 0,045W/mK. Alkalmazásával kitünő hőszigetelő-érték, azaz "U"- érték javulás érhető el.   Erről itt bővebben...

Az Ytong Multipor hőszigetelőlap univerzális tulajdonságainak köszönhetően, a legkülönbözőbb felhasználási területeken alkalmazható, mint például homlokzati falak belső oldali hőszigetelésénél, lefelé hűlő födémek, pincék, garázsok hőszigetelésénél. A rendszerhez tartozó vastagabb (10 cm-től akár 26 cm vastagságú) Multipor lapok kiválóan alkalmasak az épületek külső oldali hőszigetelésére is!

Az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapok a kiváló hőszigetelés mellett, jó pára-áteresztő képességgel bírnak. Így biztosítható a természetes – a hőmérséklet és páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott – beltéri klíma.

Az YTONG Multipor akció-ról érdeklődjön elérhetőségeinken.

Kérésre a Multipor lapok szabályos beépítéséről szóló viideó filmet is elküldöm.
 

Várom megtisztelő jelentkezését,

Seper Borbála
Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. 
9026. Győr, Bácsai út 148/E.

Telefon: 06-96/331-395 vagy a 06-30/95-88-852


 

 


» YTONG ÁRAK ..... YTONG AKCIÓ

a legolcsóbb YTONG árlista és a legjobb szolgáltatások érdeklik?

A győri Y-YTONG Márkakereskedésünk kedvezményes YTONG tégla akciót hirdet Győr-Moson-Sopron megye területére, illetve Győr 70 km-es körzetére. Mennyiség számítást is készítünk és a kiszállítást is vállaljuk. A részletekért hívjon bennünket a 96/331-395-ös telefonszámon, vagy használja a "forródrót" vonalunkat a 06-30/95-88-852-es mobil számon.

Címünk: 9026. Győr, Bácsai út 148/E.

Telefonszámunk: (+36) 96 331 395 
                mobil: 
(+36) 30 95 88 852

Akciós YTONG árlista érdekli? YTONG árak, akciós árajánlatért küldje el az info@y-ytong.hu címre a szükséges anyag mennyiséget, a szállítási címet (település nevét), hogy a lehető legkedvezőbb YTONG árat tudjuk adni az Ön építkezéséhez is!

Az YTONG falszerkezetek mérete és hőátbocsátási tényezője (U)

Ytong Classik termékek:

P2-0,5 600x200x200 Gt: U = 0,53 W/m2K
P2-0,5 600x200x250 Gt: U = 0,44 W/m2K
P2-0,5 600x200x300 Gt: U = 0,37 W/m2K
P2-0,5 600x200x375 Gt: U = 0,30 W/m2K
P2-0,5 600x200x200 Nf+Gt : U = 0,53 W/m2K
P2-0,5 600x200x250 Nf+Gt : U = 0,44 W/m2K
P2-0,5 600x200x300 Nf+Gt : U = 0,37 W/m2K
P2-0,5 600x200x375 Nf+Gt : U = 0,30 W/m2K

Ytong Lambda termékek:

P2-0,4 600x200x375 Gt: U = 0,23 W/m2K
P2-0,4 600x200x375 Nf+Gt : U = 0,23 W/m2K
P2-0,4 600x200x500 Gt: U = 0,17 W/m2K

YTONG árlista helyett kérjen személyesen árajánlatot! Előzetes időpont egyeztetés estén csak az Ön műszaki kérdéseivel foglalkozunk. Ugye Önnek is sok megbeszélni valója van? Szombaton is fogadjuk! Kérjen időpontot akár most: info@y-ytong.hu

Várom érdeklődését,
Seper Borbála
Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. / Győr 
 

 

 

 


» Silka mészhomok tégla AKCIÓ

Társasházat vagy sorházat épít,
és biztosra szeretne menni a hanggátlás terén?

Ehhez a legjobb választás a Silka mészhomok tégla!

Léghanggátlási értékei:
15 cm-es vastagságban       : 50 dB
20 cm-es vastagságú falként: 54 dB
25 cm-es vastagságú falként: 56 dB
30 cm-es vastagságú falként: 57 dB
2x20 cm-es dilatált falszerkezetként
                     (sorházaknál): 63 dB

A Silka mészhomoktéglák a társasházak folyosó- és a lakáselválasztó falainál előírt szigorú hanggátlási szabványértékeket is felülmúlják.

További részletekről érdeklődjön az alábbi elérhetőségeinken.

Üdvözlettel:

Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. /Győr
Iroda : 96/331-395
Raktár : 96/417-957
Mobil : (+36)30/95-88-852


» YTONG Szakmai Nap / beszámoló

Kattintson ide a nagyításhoz.Több mint tizenöt éves hagyományként megrendezésre került a Xella Magyarország Kft. „YTONG Mesterképző” rendezvénye, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök és kőműves mesterek részére.

A győri rendezvényt a győri Kamarai Székház-ban tartottuk.

A szakmai nap első részében a kiváló hőszigetelő képességű YTONG építési rendszer különböző elemeinek szakszerű és gazdaságos beépítése került ismertetésre, az új energetikai szabályozás követelményeinek figyelembevételével.
Majd a kiemelkedően jó hangszigetelő képességű Silka mészhomok tégla bemutatása következett, mellyel a társasházak lakáselválasztó falaira a szabványban előírt magas hanggátlási követelményérték is biztosítható. Harmadik témaként, az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapok bemutatására került sor.
A rendezvény második részében YTONG, Silka és Ytong Multipor gyakorlati falazási- és szerszámhasználati bemutatón vehettek részt a szakemberek, melyet tapasztalat csere követett.
 


» YTONG a belsőépítészetben

Kattintson ide a nagyításhoz.

Polcok, pultok, kandallók és kandalló padkák……

Az YTONG elemek alkalmazása a belsőépítészetben teljes szabadságot enged a fantáziának. Könnyen, saját ízlés szerint építhető meg belőlük a konyhabútor, polc, pult, szekrény,.. stb.
Az elkészült felület a portalanítás után azonnal festhető, vakolható, burkolható. Az YTONG elemekből készült bútorok rendkívül biztonságosak, mivel a nedvességre nem érzékenyek, nem éghetők és masszívak. Kis ötletességgel, némi vállalkozó kedvvel izgalmas és maradandó berendezési tárgyak készíthetők.

• Előkészületek
* A legfontosabb, hogy pontos, méretarányos terv készüljön az elképzelésünkről.
* Ellenőrizni kell a padló vízszintességét, teherbíró képességét.
* A tervezett belsőépítészeti tárgyat – a tervnek megfelelően – javasolt előrajzolni a padlóra és a falra is.

• Polcok, pultok, bútorok építése
Az Ytong elemeket mindig rögzíteni kell a mellette álló falhoz. Az elemek felső felületébe minden sornál horonyhúzó segítségével hornyot kell készíteni. Rögzítésként a meglévő falba – a horony magasságában – be kell fúrni egy 8-10 mm átmérőjű, 20-30 cm hosszú betonacél tüskét (vagy megoldhatjuk ezt derékszögben meghajlított perforált szalaggal is, a szalagot ilyenkor a vízszintes és a függőleges felületekhez egyaránt szegezéssel rögzítjük). Ezután habarcsba vagy flexibilis csemperagasztóba rakhatjuk a minta szerint leszabott elemeket. Az YTONG elemekből készülő hátlapot, az eredeti fallal érintkező függőleges felületen ugyancsak be kell kenni habarccsal és így kell a falhoz rögzíteni. Az elem sorokat mindig kötésbe kell falazni. A kötést a sarkoknál is biztosítani kell.
* Bármilyen munkalap és polc felrögzíthető az YTONG elemekre pórusbetonhoz használatos dübelekkel. A munkalapok és a polcok kialakíthatók akár YTONG elemekből is. Ebben az esetben ezeket az elemeket habarccsal kell rögzíteni a falazat tetejére, majd a vízszintes és függőleges felületeket csempével, járólappal vagy más felületképzéssel lehet burkolni.
* Ajtók pántjait az YTONG oldalfalakba pórusbeton dübelekkel lehet felrögzíteni.
* Az előfalazó lapokból készült berendezési tárgyak és az eredeti fal- vagy födém csatlakozásának környezetét vakoláskor célszerű üvegszálas vakolaterősítő hálóval ellátni.

• YTONG kandallók és kandalló padkák

Az YTONG elemek kiváló alakíthatóságuk révén a legváltozatosabb formák megvalósítását teszik lehetővé. A belsőépítészeti munkák egyik leginkább hangsúlyos és igényes eleme a kandallóépítés. A jól formálható és engedelmes YTONG falazóanyagok kínálta lehetőségek talán ezen a területen mutatkoznak meg a leginkább.
A tüzelőtároló padkák elkészítéséhez a vastagabb elemek alkalmazása javasolt. Maga a tűztér – annak ellenére, hogy az YTONG elemek nem éghető minősítésűek – nem készíthető pórusbetonból. Samott idomokból falazva, vagy kész gyártmányként megvásárolva (acéllemez, öntöttvas) juthatunk megfelelő tűztérhez. A kandalló teste, az esetleges légbefúvó csatornák vagy az „üst” már természetesen ismét megépíthetők YTONG elemekből. A szakszerű kivitelezést mindenképpen bízza kandalló építő szakemberre! A formák és ötletek gazdagsága itt valóban határok nélkül megmutatkozhat. A felületek változatosan vakolhatók vagy burkolhatók. Az YTONG kandallók kiegészíthetők fa párkánnyal, kőpadkával, díszítő tagozatokkal is, betartva az eltérő tulajdonságú anyagok összeépítésének szabályait.

Az Ytong előfalazólapok beépítése gyors és egyszerű, akár egyedi ötletek házilagos megvalósítására is alkalmas. 

Az előfalazólapok méretei:
* 600x200x50
* 600x200x75
A válaszfalelemek méretei:
* 600x200x100
* 600x200x125
* 600x200x150
A falazóelemek méretei:
* 600x200x200
* 600x200x250
* 600x200x300
* 600x200x375

* 500x200x450

* 500x200x500

Sikeres barkácsolást, hasznos időtöltést kívánok!

Seper Borbála
Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. / Győr

Kattintson ide a nagyításhoz.Kattintson ide a nagyításhoz.Kattintson ide a nagyításhoz.


» a könnyű YTONG árak ....

Kattintson ide a nagyításhoz.

Miért jó, hogy könnyű?

Utólagos tetőtér beépítéshez, emelet ráépítéshez különösen ajánljuk!

A ráépítésnél az új szerkezetek többletterhelést jelentenek a meglévő falak, a födém és az alap számára is. Annak érdekében, hogy az eredetileg megépített – befejezettnek szánt – tartószerkezet minél kisebb többletterhelést kapjon, kis önsúlyú, jó hőszigetelő képességű falazóelemet célszerű választani. Ehhez a feladathoz a kis testsűrűségű, P2 jelű YTONG falazóelemeket ajánljuk. Ennél a feladatnál is jól használhatók a könnyű YTONG 30-as (U = 0,37 W/m2K) vagy az YTONG 37,5 cm-es (U = 0,30 W/m2K) vastagságú falazóelemek, melyek kevés hulladékkal járó, gyors kivitelezést tesznek lehetővé.

A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt jár a térdfalak, oromfalak építése. A térdfal tetején végigfutó felső koszorú és az alsó-felső koszorúkat összekötő merevítőpillérek a praktikus YTONG PU zsaluelemekkel készülhetnek. Ezek a kiegészítő elemek hozzájárulnak a szakipari munkák leegyszerűsítéséhez is. A térdfalak belső oldalán a gépészeti vezetékek így könnyen besüllyeszthetők.

Az oromfalak, tűzfalak ferde éleinek lezárása készülhet a dőlésnek megfelelően vágott YTONG elemekkel, vagy PU zsaluelemekkel kialakított vasbeton koszorúval. A fedélszéken túlnyújtott tűzfalakat fémlemez fallefedéssel vagy alászigetelt műkő fedlapokkal kell ellátni.

A tetőterek megközelítésére szolgáló lépcsőt, lépcsőházat lehet önálló egységként csatlakoztatni a meglévő épülethez, de kialakítható a belső térben lehatároltan is. Ha a lépcsőszerkezet terheit a körítő YTONG falak viselik, a legkisebb alkalmazható falvastagság 25 cm. Önhordó lépcsők lehatárolása, válaszfal lapokkal is lehetséges.

Az ajtók, ablakok feletti áthidalásokat a főfalban a rendszerhez tartozó YTONG Ptá teherhordó áthidalókkal vagy PU zsaluelemekkel, a válaszfalak nyílásáthidalásait YTONG Pvá válaszfaláthidalókkal célszerű kialakítani.

A belső térelválasztó falakat YTONG Pve válaszfalelemekből célszerű kialakítani úgy, hogy azok gerendára essenek vagy azokra merőlegesek legyenek. A ferde tetősíkhoz igazodó ferde falvégek sem jelentenek szerkezeti nehézséget, mert az YTONG elemek könnyen fűrészelhetők, és a maradék levágott elemek a következő sor indításánál felhasználhatók. Így szinte hulladék nélkül lehet dolgozni.


Munkájához az YTONG rendszer elemeit keresse a Győr, Fehérvári út 75. szám alatti Y-YTONG Telepünkön, ahol raklap tételben a legkedvezőbb YTONG árakon vásárolhat. (telepi telefonszámunk: 96/417-957) További információt, írásos árajánlatot az info@y-ytong.hu e-mail címűnkön kérhet.

Üdvözlettel:

Seper Borbála
telefon: (+36) 30/95-88-852
Y-YTONG Márkakereskedés
és Mérnökiroda Kft. / Győr
www.y-ytong.hu


 


» Falazás zimankóban?

Falazás fagyveszélyes időszakban

Falazási munkákat téliesítő intézkedés nélkül +5 Co-ig lehet végezni, függetlenül az előrekevert, zsákos falazóhabarcs típusától !

Hasonlóan az egyéb más gyártmányú zsákos készhabarcsokhoz, vakolatokhoz, az YTONG falazóhabarcsai - a bennük lévő vegyi adalékszer miatt - egyéb téliesítő adalékszerekkel nem keverhetők (pl: fagyásgátló, kötés gyorsító).

A fagymentes léghőmérsékletet nemcsak a falazás ideje alatt, de annak kötése folyamán is biztosítani kell. Mi történik, ha mégis téliesítés nélkül dolgozunk? A habarcs kötése nem zajlik le, mert a benne lévő víz megfagy, a habarcs minősége nagymértékben károsodhat, szilárdsága bizonytalan lesz.

Amennyiben a körülmények nem teszik lehetővé a megfelelő hőmérséklet biztosítását, (minimum 0 Co) át lehet térni a helyszínen kevert hagyományos falazóhabarcsok (HF25, HF50) valamelyikének alkalmazására, melyek a technológiai előírásokban foglaltak szerint téliesítő adalékszerekkel (pl. kötésgyorsítóval) keverhetők. Azonban az így alkalmazott helyszínen kevert habarcsréteg 1 cm-es vastagságának biztosítása, az adalékszerek pontos hozzáadásával, lényegesen gazdaságtalanabb megoldást eredményez.

Egyéb megoldási lehetőségek megbeszéléséhez hívja az "Y-YTONG Forródrót"-ot: (+36) 30/95-888-52 


» YTONG Rendszerrel - nincs penész!

Magas műszaki minőség = YTONG Építési Rendszer elemek használata!

A kellemes komfortérzet alapvetően a helyiségben uralkodó légállapottól, illetve a falak felületének hőmérsékletétől függ. Kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően, az YTONG falak magas felületi hőmérséklettel rendelkeznek, még a potenciális hőhidak (falsarkok, áthidalások, stb.) környezetében is. Minden nedves és hűvös helyen képes megjelenni a penész. Az YTONG építési rendszerrel készült házakon - a gyengébb hőszigetelő képességű építőanyagokkal ellentétben - a belső térben keletkező pára nem csapódik le a falakon és a sarkokon, ezért nincs penészesedés.


» Kell-e az YTONG-ot hőszigetelni?

Az életbe lépett szigorúbb Energetikai szabvány miatt sokakban felmerül a kérdés:
Vajon kell-e az YTONG falszerkezeteket hőszigetelni? Erre a rövid válasz, hogy lehet az YTONG-ot is hőszigetelni, de nem szükséges.  

Miért is? Mert az YTONG Lambda falszerkezetek 37,5 cm-es falvastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül is kielégítik a szigorúbb energetikai követelményeket, ezért nincs szükség költséges kiegészítő hőszigetelésre. Akik viszont a jövőbeni épületüzemeltetési költségeket még lejjebb akarják szorítani, azoknak a Lambda 45- és 50 cm vastag YTONG elemeket ajánljuk. Ez a 37,5-es YTONG falhoz képest ugyan többletköltséget jelent, de ez a többlet beruházás rövid időn belül megtérül.

Lássuk néhány YTONG falszerkezet hőátbocsátási tényezőjét ( "U" = régi "k"):

P2-0,5 600x200x200 ill. 200 Nf+Gt : U = 0,53 W/m2K
P2-0,5 600x200x250 ill. 250 Nf+Gt : U = 0,44 W/m2K
P2-0,5 600x200x300 ill. 300 Nf+Gt : U = 0,37 W/m2K
P2-0,5 600x200x375 ill. 375 Nf+Gt : U = 0,30 W/m2K

Az új fejlesztésű YTONG Lambda falazóelemek:

P2-0,4 600x200x375 ill. 375 Nf+Gt:   U = 0,23 W/m2K

P2-0,4 500x200x450 Gt:                    U = 0,17 W/m2K
P2-0,4 500x200x500 Gt:                    U = 0,17 W/m2K

A Xella Magyarország Kft. legújabb fejlesztésű terméke, az Ytong Lambda falazóelem. Ez a hőszigetelő képesség javulás a légpórusok számának növelésével érhető el.  Bevezetésre került két új falazóelem vastagság is. Már 45- és 50 cm széles egyrétegű falazat is építhető Ytongból. A falazat vastagságának növelése további hőszigetelés javulást eredményezett. Az 50 cm szélességű falazat már teljesíti az "Alacsony Energiaszintű" kategóriába sorolt épületek homlokzati falaitól elvárt értéket is.


Archívum - korábbi ajánlataink

« vissza | ^ fel

» YTONG ..... Nálunk olcsóbb! Érdekli?
» MULTIPOR - belső oldali hőszigetés
» YTONG ÁRAK ..... YTONG AKCIÓ
» Silka mészhomok tégla AKCIÓ
» YTONG Szakmai Nap / beszámoló
» YTONG a belsőépítészetben
» a könnyű YTONG árak ....
» Falazás zimankóban?
» YTONG Rendszerrel - nincs penész!
» Kell-e az YTONG-ot hőszigetelni?
» Összes aktualitás...

YTONG és Silka termékek, Xella építőipari anyagok

» YTONG építőanyag márkakereskedés...
» SILKA mészhomok tégla forgalmazás...
» YTONG és Silka szerszámok...

Tájékoztatók, műszaki leírások, tippek

» YTONG Kész Házak...  [típustervek]
» Építkezőknek...  [tanácsok, javaslatok]
» Tervezőknek...  [segédletek, leírások]
» Kivitelezőknek...  [útmutatók, tippek]
» Tudástár...  [hasznos információk]
» Építő-Apró...  [apróhirdetések]
» Y-YTONG Szakmai Hírlevél...  [cikkek]

YTONG Márkakereskedés - Győr, elérhetőségek

» Magunkról  [bemutatkozunk]
» Referenciák...  [fotógaléria]
» Partnereink...  [tervezők, kivitelezők]
» Kapcsolat...  [elérhetőségek, térkép]