Y-YTONG kezdőlap E-mail Honlaptérkép
Y-YTONG Márkakereskedés - Győr.
YTONG falazóanyagok, építőanyagok
SILKA mészhomok téglák
YTONG és Silka szerszámok, kiegészítők
YTONG falazóanyagok Y-YTONG.hu akciók, hírek, újdonságok
 

YTONG ÉPÍTÉSI RENDSZER, YTONG ÉPÍTŐANYAG

YTONG építőanyagok / méretek és árak  

Ön a győri "Y-YTONG Márkakereskedés és Mérnökiroda" Kft. építőanyag-kereskedelmi weboldalát látja!

* YTONG gyár bemutatását és az ytong gyártás videófilmjét lejjebb, az oldal közepe felé találja. Az YTONG fajtái pedig közvetlenül a videófilm alatt találhatók, a "bővebben" felirat alatt az YTONG tégla mérete illetve mérettáblázata, súlya, anyagszükséglete, falazóhabarcs szükséglete, k érték  ill. az U hőátbocsátási tényező, a raklapon lévő mennyiség található. Már kapható az ytongok közül is kiemelkedően jó hőszigetelő képességű YTONG A+ (olv.: A plusz), illetve az YTONG Lambda nevű prémium kategóriás falazóelem.

YTONG raktárunk címe:  9028 Győr, Fehérvári út 75. (az Integrál Parkon belül, a második útkereszteződésnél balra, a baloldali sarkon)  Nyitva: hétfő - péntek:  7:00  -  13:00 között /előzetes telefon vagy e-mail egyeztetéssel bármilyen időpontban kiszolgáljuk. Telefon: (+36) 96/417-957; vagy: (+36) 30/95-88-852. Állandóan elérhetőek vagyunk, alkalmazkodunk az Ön igényeihez! Keressen bennünket!

Az YTONG ma már nemcsak falazóanyag, hanem sokfajta falazóelemből álló komplett, jó minőségű építési rendszer, melyet az ipari épületekhez használt fal-, födém-, és tetőpallók egészítenek ki. Az YTONG téglák alapanyaga: mész, homok és cement. Az alapanyagoknak és a gyártástechnológiának köszönhetően az YTONG elemek jó hőszigetelő, energiatakarékos, környezetbarát termékek.

Az YTONG építőanyagok fajtái : P2-es (Classic), P4-es szilárdságú (Forte), éa a nagy hőszigetelő képességű Lambda falazóelemek, PU zsaluelemek, Ptá teherhordó áthidalók, koszorú elemek, válaszfallapok, válaszfal áthidalók, előfalazólapok, furatos elemek, Ytong vasalt falpanelek és födémpanelek. A téglák beépítését YTONG hőszigetelő falazóhabarcs, vagy vékonyágyazatú falazóhabarcs segíti. A vakolási munkát a termékhez gyártott YTONG beltérii vakolat teszi gazdaságossá.

Előnyös tulajdonságainak köszönhetően az YTONG téglából kiváló hőszigetelésű, energiatakarékos és gazdaságos családiházak, társasházak, üzletek, középületek, csarnokok tervezhetők és építhetők. Gazdaságosan használhatók épület bővítésnél, emelet ráépítésnél vagy akár a különböző felújítási munkáknál is. 

A lehető legjobb megoldást keresi családi házához az anyagbeszerzés területén is? Kedvező akciós YTONG árakat, gyors megoldást, pontos házhozszállítást, korrekt díjtalan szolgáltatásokat? Hívja győri Márka-kereskedésünket! Győr-Moson-Sopron megyére és 70 km-es körzetében egyedi akciós kedvezmények! Közvetlen telefonszámunk: (+36) 30/95-88-852, e-mailt a "Kapcsolat" oldalunkról közvetlenül is küldhet.

A nagy méretpontosságú profi YTONG téglák számtalan előnyt kínálnak Önnek a hőszigetelés, zajvédelem, komfortérzet, tűzvédelem, beépítés, felhasználás, időjárás-állóság, területnyereség, építési költség megtakarítás területén. Így könnyű a döntés, hogy Ytong vagy Tégla legyen a ház anyaga. Természetesen YTONG!

Hőszigetelés
Az YTONG házak kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelelnek a szigorú hőtechnikai követelményeknek és energiatakarékosak is: az YTONG hőtároló és hőfokcsillapítási képessége egész évben egyenletes, kellemes hőmérsékletet biztosít a pincétől a padlásig, a kinti időjárási viszonyoktól függetlenül. A falak magas felületi hőmérséklettel rendelkeznek, így a nedvesség sem csapódik le páraként a falakon. YTONG Építési rendszer használatával elkerülhető a penészesedés.

Zajvédelem
A masszív YTONG falak kedvező léghangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, így megteremtik Önnek a nyugodt, csendes otthon biztonságát. Már egy 15 cm vastag YTONG falazóelem jobb hangszigetelő, mint általában a külső tégla falak.

Komfortérzet
Az YTONG építőelemekkel a klímaszabályozó hatásuk miatt különösen kedvező belső légállapotú és kellemes hőérzetet biztosító terek alakíthatók ki.

Tűzvédelem
Az YTONG kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető. Így a viszonylag vékony fal is megfelel a legmagasabb tűzvédelmi követelményeknek – Ön tehát építőanyagot takarít meg, ugyanakkor nagyobb belső teret nyer és még a vagyonvédelem érdekében is sokat tett. 

Megmunkálás
Az elemek viszonylag nagy mérete miatt az építési munka gyors, a falazás látványosan halad, méretpontosságának köszönhetően a szerkezetek felületi pontossága kiváló, ezért vékonyabb felületképzések, közvetlen csempeburkolatok is alkalmazhatók. Az építési idő lerövidülésével az Ön költségei is csökkennek. Akár saját kezűleg profi munkát végezhet!

Nyomószilárdság
Az YTONG téglák a kiváló hőszigetelő tulajdonságon túl optimális nyomószilárdsággal rendelkeznek. A kétféle nyomószilárdság és a számos falazóelem szélesség lehetővé teszi az optimális falazóelem kiválasztását az aktuális építési feladathoz.

Környezetvédelem
A természetes alapanyagok, az előállítás alacsony energiaszükséglete, a szinte hulladék nélküli gyártás és a gazdaságos beépíthetőség, mind-mind a környezetvédelem érdekeit szolgálja, kevésbé terhelve a környezetünket.

Területnyereség
Nyerjen plusz hasznosítható területet! Az YTONG-gal ugyanakkora beépített alapterületen nagyobb hasznosteret alakíthat ki, a jó hőszigetelő vékonyabb falszerkezetek miatt. Így 100 m2-ként akár 4 m2 területnyereséggel is számolhat.

Súly, önsúly
Az YTONG elemek az alacsony testsűrűségük miatt kevésbé terhelik az alapot és a födém szerkezeteket.

Időjárás-állóság
Az YTONG anyagszerkezetéből adódóan megfelelő időjárás-állósággal rendelkezik, használatával megelőzhetők az építkezés során keletkező károk.

Fajlagos építési költség
Az építkezés megkezdése előtt készítsen körültekintő összehasonlítást! Érdemes összehasonlítani, mennyibe kerül 1 m2-nyi falszerkezet a különböző építőanyagokból habarcssal, anyagveszteséggel, munkadíjjal, vakolattal és a szükséges plusz hőszigeteléssel együttesen.

Minőség
Az YTONG termékek minőségét a folyamatos és szigorú minőségellenőrzések szavatolják. A termék gyártása három lépcsős ellenőrzés mellett zajlik. ISO minősítéssel és CE tanusítvánnyal rendelkezik.

 

Milyen anyag az YTONG?
Az YTONG alapanyagai a homok, a mész, a cement és a víz - teljesen természetes alapanyagok.

Hogyan állítják elő az YTONG-ot?
A homokot finomra őrlik és a többi alapanyaggal - mésszel, cementtel, vízzel és a pórus szerkezet kialakulásának előidézésére kis mennyiségű alupasztával,  számítógép vezérelte keverőben összevegyítik, kádakba öntik, majd előérlelik, melynek során apró, egyenletes buborékok keletkeznek az YTONG masszában. Az előérlelés befejezése után, a félig kemény elemeket milliméter pontosan méretre vágják, és autóklávokban 200 oC-on gőzérleléssel megszilárdítják. A millió, apró keletkező pórusnak köszönhetően pórusbetonnak is nevezik az YTONG-ot.

Takarékos nyersanyag-felhasználás
Az alapanyagok felhasználása során fontos, hogy minél kevesebb alapanyagból minél több késztermék készüljön. Egy m3 P2-0,5 YTONG Classic termékhez kb. 500 kg alapanyag szükséges. Az összehasonlítás még érdekesebb, ha az arányokat úgy nézzük, hogy 1 m3 alapanyagból kb. 5 m3 YTONG készíthető!

....  az YTONG gyártás videófilmje! .... az YTONG gyártás videója!    .... videófilm az YTONG gyártásról ....

Érdekli, hogyan állítják elő az YTONG-ot?
Tekintse meg az YTONG gyártási videóját.

[letöltés innen -> jobb egérgomb, cél mentése más néven...]

YTONG termékek

» YTONG Falazóelemek / P2 Classic, P4 Forte, és Ytong Lambda

Kattintson ide a nagyításhoz.Háromféle szilárdságban, többféle méretben gyártott, sima megfogóhornyos és nútféderes megfogóhornyos (Nf+Gt) kialakítású, jó hőszigetelő képességű falazóanyag. Épületek homlokzati és belső teherhordó falszerkezeteihez illetve vázkitöltő falakhoz használható.
[+ Bővebb információk...]

» YTONG U zsaluelemek / PU

Kattintson ide a nagyításhoz.Teherhordó vasbeton nyílásáthidalások bennmaradó hőszigetelt zsaluzatként, homlokzati és belső falakban. Pillérek, rejtett vasbeton bordák kialakítására, térdfalak tetején koszorúk zsaluzására használható.
[+ Bővebb információk...]

» YTONG Teherhordó áthidalók / Ptá

Kattintson ide a nagyításhoz.Előregyártott vasalt YTONG áthidalók, épületek teherhordó- és vázkitöltő falazataiban nyílás-áthidaláshoz 0,90m - 2,5m nyílásközig.

[+ Bővebb információk...]

» YTONG Koszorúelemek / Pke

Kattintson ide a nagyításhoz.Födémperemek, bentmaradó hőszigetelő zsaluzata. Vázkitöltés és tetőtér beépítés esetén vasbeton szerkezeti elemek zsaluzására és hőszigetelésére. A megjelölt elemek alkalmasak régi építésű, illetve gyengén hőszigetelt épületek utólagos hőszigetelésére "hőpáncélként".
[+ Bővebb információk...]

» YTONG Válaszfalelemek / Pve

Kattintson ide a nagyításhoz.Belső, nem teherhordó térelválasztó falak építésére használják. Készül sima és nútféderes kialakítással.


[+ Bővebb információk...]

» YTONG Elemmagas áthidalók / Peá

Kattintson ide a nagyításhoz.Válaszfalakban és főfalakban kialakított nyílások áthidalására használható.


[+ Bővebb információk...]

» YTONG Előfalazólapok / Pef

Kattintson ide a nagyításhoz.Vékony termékek, belsőépítészeti takarások, polcok, pultok, padkák kialakításához.


[+ Bővebb információk...]

» YTONG Furatos elemek / Pfe

Kattintson ide a nagyításhoz.Rejtett vasbetonpillér zsaluzóelemeként, vagy gépészeti- és szellőzőcsövek fogadására alkalmas. Kialakítása: 30 és 37,5 cm-es vastagságban, kétféle szilárdsági osztályban, 20 és 24 cm-es aszimmetrikus furatkiképzéssel készül.
[+ Bővebb információk...]

» YTONG Vasalt falpallók / WL

Kattintson ide a nagyításhoz.Ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági épületek vázkitöltéseihez, álló és fekvő elhelyezésű elemekkel.


[+ Bővebb információk...]

» YTONG Födémpallók / DE

Kattintson ide a nagyításhoz.Épületek pince feletti és emeletközi födémeihez, valamint régi épületek felújításakor és műemléki épületek vendégfödémeként használható. Profilozása nútféderes.
[+ Bővebb információk...]

» YTONG Tetőpallók / DA

Kattintson ide a nagyításhoz.Épületek zárófödémeként, tetőterek hőszigetelő tartószerkezeteként használható. Profilozása nútféderes.

[+ Bővebb információk...]

» YTONG Vékonyágyazatú falazóhabarcs / Pvh 55

Kattintson ide a nagyításhoz.Csak a nútféderes YTONG falazó- és válaszfalelemek, ill. a kiegészítő- és előfalazóelemek falazásához használható.

[+ Bővebb információk...]

» YTONG Beltéri mész-cement vakolat / Pbv

Kattintson ide a nagyításhoz.Előkevert beltéri mész-cement vakolatkeverék, minden YTONG felületre. Kézi- és gépi felhordással.


[+ Bővebb információk...]

« vissza | ^ fel

» YTONG ..... Nálunk olcsóbb! Érdekli?
» MULTIPOR - belső oldali hőszigetés
» YTONG ÁRAK ..... YTONG AKCIÓ
» Silka mészhomok tégla AKCIÓ
» YTONG Szakmai Nap / beszámoló
» YTONG a belsőépítészetben
» a könnyű YTONG árak ....
» Falazás zimankóban?
» YTONG Rendszerrel - nincs penész!
» Kell-e az YTONG-ot hőszigetelni?
» Összes aktualitás...

YTONG és Silka termékek, Xella építőipari anyagok

» YTONG építőanyag márkakereskedés...
» SILKA mészhomok tégla forgalmazás...
» YTONG és Silka szerszámok...

Tájékoztatók, műszaki leírások, tippek

» YTONG Kész Házak...  [típustervek]
» Építkezőknek...  [tanácsok, javaslatok]
» Tervezőknek...  [segédletek, leírások]
» Kivitelezőknek...  [útmutatók, tippek]
» Tudástár...  [hasznos információk]
» Építő-Apró...  [apróhirdetések]
» Y-YTONG Szakmai Hírlevél...  [cikkek]

YTONG Márkakereskedés - Győr, elérhetőségek

» Magunkról  [bemutatkozunk]
» Referenciák...  [fotógaléria]
» Partnereink...  [tervezők, kivitelezők]
» Kapcsolat...  [elérhetőségek, térkép]